Hej!

Mitt namn är Stina Odlingson och jag är nyanställd som tillförordnad utbildningsansvarig här på Örebro Rättighetscenter. Jag ska nu berätta lite om min bakgrund och min drivkraft.

Jag har en bakgrund från universitetet i retorik och kommunikativt ledarskap, och ser framemot att använda dessa kunskaper i arbetet. Jag har också en bakgrund inom tjejjoursrörelsen och är ledamot i Örebro Tjejjour sedan två år tillbaka. I år gör jag dessutom mitt 7e år som volontär på Stockholm Pride och jag har varit aktiv inom andra HBTQ-organisationer. För mig är det viktigt att arbeta för mänskliga rättigheter på bred front, något som speglar mitt engagemang.

I arbetet som utbildningsansvarig ser jag framemot att använda min aktivistiska ådra, i kombination med min retorik, för att utveckla utbildningar som människor minns och som gör att människor accepterar varandra.

Att helt förändra någons synsätt är omöjligt. Men jag hoppas att jag kan plantera en tanke. En tanke som förhoppningsvis bidrar till ett ifrågasättande av existerande strukturer och normer. Ett ifrågasättande som sedan blir till ett agerande när någon blir illa behandlad eller diskriminerad. Jag tror nämligen att meningen med livet är att göra världen till en liten bättre plats än den var innan vi kom hit, och jag övertygad om att jag gör just det när jag jobbar på Örebro Rättighetscenter!

Vill du också vara med i kampen för alla människors lika värde? Boka oss till din organisation, eller bli volontär hos oss eller någon annan organisation som jobbar med mänskliga rättigheter. Som den gamla klyschan låter, ”En kan inte göra allt, men alla kan göra något.” Tillsammans förändrar vi världen till det bättre!

SYNTOLKNING: En vit, leende person med glasögon, som står framför färgglada rutor som visar de globala hållbarhetsmålen.

ST: En vit, leende person med glasögon, som står framför färgglada rutor som visar de globala hållbarhetsmålen.