Projektansvarig till Örebro Rättighetscenter

Om dig

Vi söker dig som tycker om att utbilda och leda grupper, som har lätt för att entusiasmera människor och som vill utvecklas i din roll som utbildare. Du ska vara kreativ, ha ett eget driv, trivas med att arbeta både självständigt och i grupp samt förmåga att hantera den flexibilitet som är ett måste inom Örebro Rättighetscenters verksamhet. I ditt arbete kommer du att möta många utmaningar och det är viktigt att du på ett positivt sätt kan samverka med såväl arbetskollegor som projektdeltagare i både med- och motgång. Örebro Rättighetscenter arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv och vi förutsätter att du delar detta perspektiv med oss. Vi förutsätter också att du precis som vi har ett starkt engagemang för likabehandlingsfrågor, mänskliga rättigheter, jämlikhet och antidiskrimineringsarbete. Örebro Rättighetscenter värdesätter mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrunder.

Till projektansvarig söker vi dig som har:

  • Akademisk examen som är relevant för arbetsuppgifterna
  • Kompetens om diskrimineringslagstiftning
  • Kompetens kring normkritiska perspektiv/strategier
  • Erfarenhet av att utbilda och leda grupper
  • Förmåga att kommunicera väl i tal och skrift

Det är även meriterande om du har erfarenhet av:

  • Ideell verksamhet Arbete med målgruppen
  • Projektledning – ekonomiskt ansvar, rapportera och utvärdera projekt
  • Skriva debattartiklar och informationstexter

Dina arbetsuppgifter

Örebro Rättighetscenter har beviljats TIA- bidrag (Tidiga Insatser för Asylsökande) från Länsstyrelsens för ett nytt projekt. Projektet syftar till att höja kunskapen hos asylsökande om mänskliga rättigheter, diskriminering och normer. Projektet kommer att bedrivas genom utbildningsinsatser i Örebro, Lindesberg, Ljusnarsberg, Hällefors och Askersund. Örebro Rättighetscenter söker nu en projektansvarig som ska skapa samarbete mellan kommuner i Örebro län kring kunskapsspridning samt arbeta med att utveckla och genomföra utbildningsinsatser riktade till asylsökande.

Övrigt

Lön
Individuell lönesättning

Anställningsvillkor
Tjänsten är en visstidsanställning fr.o.m. 1 oktober 2018 t.o.m. 31 september 2019. Tjänstegraden deltid, minst 50 %.

Arbetsplats

Örebro

Kontaktperson

Admela Tafro, Juridiskt ansvarig

e-post admela.tafro@rattighetscenter.se   telefon: 019-18 40 18

Urval sker löpande.

Genom att skicka in ansökan samtycker du till att vi behandlar dina personuppgifter i rekryteringsarbetet. Uppgifterna sparas i 4 månader efter tjänstetillsättning enligt Diskrimineringslagen, efter detta raderas personuppgifterna permanent. Har du uppgifter du bedömer olämpliga att lämna ut, kontakta rekryteraren.

Länk till annonsen på arbetsförmedlingen hittar du här: https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Hitta-jobb/Platsbanken/annonser/22630616

Skicka ansökan till: info@rattighetscenter.se senast den 15 augusti