Den 24-26 augusti är det dags för årets Örebro Pride. Örebro Rättighetscenter är tillsammans med RFSL Örebro och ABF Örebro län arrangörer av årets Pride House som är fullspäckat med spännande föreläsningar, panelsamtal och aktiviteter! Hela programmet för Pride House hittar du här nedan!

Plats:Teaterladan, Wadköping
Datum: Lördag 25 augusti
Tid: Öppning 10.00 (Föreläsningar fram till 16.30)
Fri entré!

Samtliga evenemang under Pride House teckenspråkstolkas!

PROGRAM

FÖRELÄSNING: Sveriges Förenade HBTQIA+studenter 
Tid: 11.00 – 11.45

Kom och lyssna på SFQ:s ordförande som berättar om resultatet av
projektet Making Space som har undersökt vilka upplevelser studenter har av rasifiering i förhållande till hbtqia+ -identitet. I föreläsningen ingår berättelser från de intervjuade och förslag på vad som kan göras för att skapa en mer inkluderande utbildning för alla.

Facebook-evenemang till föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/608031336226913/

11.45-12.30 Örebros feministiska kör har öppen repetition!

FÖRELÄSNING: Love Pascal Prelog – normkritik och trans
Tid: 12.30 – 13.15

Var tredje transperson har enligt Folkhälsomyndighetens undersökningar allvarligt övervägt att ta sitt liv. För att förstå denna hälsosituation får publiken en grundkurs i vad en norm är och fungerar. Föreläsningen utgår från Loves erfarenheter av att vara transman och kopplas till vetenskapliga teorier och statistik. Spoken Word-dikter till temat utlovas!

Facebook-evenemang till föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/729196347250777/

PANELSAMTAL
Tid: 13.30 – 14.30

I detta panelsamtal ställer vi de lokala politikerna mot väggen! Kom
och ställ dina frågor om hur Örebro kommun jobbar med hbtqi-frågor.

Facebook-evenemang till föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/502656070163199/

FÖRELÄSNING: Sara Lövestam 
Tid: 14.45 – 15.30

Sara Lövestam är författare till många romaner i olika genrer, och dessutom både barnböcker och grammatikböcker. Hon är också sfi-lärare i grunden. När hon en dag fick idén att skriva om sökandet efter ett försvunnet barn, vad fick henne att göra hjälten till papperslös transkille som

flytt från Iran? Hör Sara berätta om sin annorlunda deckarhjälte, om att arbeta med sfi, om skrivandet, researchen och vikten av att kunna vara sig själv.

Facebook-evenemang till föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/1798096423559734/

FÖRELÄSNING: Nazli Moloudi – Etableringen av Pride
Tid: 15.45 – 16.30

Nazli är skribent & föreläsare som sedan 2014 föreläst om klass, rasism & hbtqfrågor. Hen har bl.a. hållit tal på Way Out West talks och föreläst för Pride runt om i Sverige. Förutom sin aktivism skriver hen just nu på sin första bok. Pride har etablerats mer i Sverige de senaste åren men företag & hbtq-fientliga partier får delta och den som verkar synas mest är den vita cis-bögen. Vad innebär detta för
hbtq rörelsen?

Föreläsningen är en del av serien ”Mänskliga Rättigheter@ABF som arrangeras av Örebro RättighetscenterABF Örebro län och RFSL Örebro.

Facebook-evenemang till föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/2192490340766134/