Berätta om dig själv, vem är du?
Jag är en glad värmlänning, tidigare handbollsspelare och violinist som flyttade till Örebro för snart nio år sedan. Om dagarna är jag verksam som biträdande jurist på Advokathuset Actus.
Varför började du engagera dig i Rättighetscenter verksamhet?
Örebro Rättighetscenter gör ett fantastiskt arbete för mänskliga rättigheter. Jag har alltid velat arbeta för ett bättre och mer rättvist samhälle, därav mitt val att läsa juridik och mitt engagemang i föreningen.
Varför tycker du Rättighetscenters arbete är viktigt?
Min åsikt är att Rättighetscenter har en god värdegrund som förmedlas till samhället på olika vis. Rättighetscenter erbjuder rådgivning till utsatta, informera olika aktörer och skapar opinion. Med andra ord verkar verksamheten förebyggande och avhjälpande på individnivå och samhällsnivå. Detta arbete är nödvändigt, särskilt vid tider då det blåser kalla vindar över världen.
Vad är det bästa med att engagera sig i en ideell förening?
Arbetet är utvecklande och framförallt roligt!