Hej Louice!

Vad pluggar du?

Jag pluggar på socionomprogrammet här i Örebro.

Varför ville du ha praktik på Rättighetscenter?

Jag är intresserad av både juridik och socialt arbete, och när jag fick höra om Rättighetscenter tänkte jag att det var en perfekt möjlighet att beröra båda delar samtidigt!

Varför brinner du för mänskliga rättigheter?

Jag står starkt fast vid att alla människor ska ha samma rättigheter och behandlas med respekt och värdighet. Alla är människor och jag önskar att alla förstod att det inte tjänar något till att skilja på vi och dom. Jag kan inte riktigt förklara varför jag brinner för mänskliga rättigheter, det är bara något jag känner starkt för och värnar om.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är nog att arbeta med våldsutsatta kvinnor, eller någon hjälporganisation för HBTQ-personer världen över. Jag har olika drömmar och det beror på när man frågar mig, men det mönster jag ser är att jag vill arbeta med och för mänskliga rättigheter.