Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 17/09/2019
18:30 - 20:00

Plats
Kumla bibliotek


En medelålders man upptäcker sin transidentitet och hamnar i en kris som leder till ett helt nytt liv. Köpenhamn blir frihetens ort, där nya vägar prövas och nya bekantskaper väntar. Men det är en kluven tillvaro. I Malmö finns skammen och sorgen, och snart är det gamla livet omöjligt att upprätthålla.
I Q undersöker Fredrik Ekelund transpersoners verklighet: Vad innebär det att vara man, att vara kvinna eller att uppleva sig vara både och? Q är ett skoningslöst existentiellt drama om livets svåraste val.

Fredrik Ekelund, född 1953, är författare, dramatiker och översättare boende i Malmö. Han debuterade med hamnarbetarskildringen Stuv Malmö, kom! 1984 och har sedan dess givit ut ett tjugotal böcker: romaner, lyrik, böcker om fotboll och en serie kriminalromaner. Fredrik Ekelunds senaste produktion innefattar bland annat de självbiografiska romanerna fadevår, tack för ljuset! (2010), som om vi aldrig hade gått här (2013) och Q (2018).

”’Q’ som i quinna och queer är en komma ut-bok värd namnet. Det är en fröjd att läsa en professionell författare kämpa med behå-knäppningen. Fredrik Ekelund fegar inte, väjer inte heller för att framställa sig själv i pinsam dager. Han skriver svettigt levande och gripande, och bjuder handfast upplysning, både för den okunniga allmänheten och för transor i garderoben.” – Ulrika Knutson, Sydsvenskan
Fotograf: Emelie Asplund

Medarrangörer: Tankarnas trädgård (ABF) och Örebro rättighetscenter
Kumla bibiliotek har många intressanta föreläsningar. Se www.kumla/biblioteket eller www.visitkumla.se för höstens program.

Kategorier: