”Spännande” var tanken när jag sökte praktiken på Örebro Rättighetscenter. Nu har mina fyra månader som praktikant tagit slut och jag är otroligt glad att jag skickade in min ansökan.

Jag har alltid varit intresserad av mänskliga rättigheter och EU-rätt, men det var först under hösten jag insåg hur starkt detta intresse var då det genom praktiken har bekräftats, förstärkts och utvecklats.

Mina arbetsuppgifter har bland annat omfattat ärendehandläggning, skriva blogginlägg, hålla i workshops, skriva underlag till hemsidan och mycket mer.

Som praktikant fick jag även tillfälle att följa med på en resa till Bryssel. Där fick jag tillsammans med en arbetsgrupp representera Sverige och vår syn på konflikter. Dagarna var långa och fyllda med spännande möten och intryck. Förutom att delta i intressanta seminarier och workshops fick vi även göra ett studiebesök på Europaparlamentet.

Jag har lärt mig massor under min praktik och fått en ovärderlig arbetslivserfarenhet som inte går att läsa sig till.

Om du vill göra en spännande, utmanande och rolig praktik samt få trevliga och kompetenta kollegor kan jag varmt rekommendera dig att söka en praktikplats på Örebro Rättighetscenter.

Angelina praktiserade på Örebro Rättighetscenter 2014-09-01 – 2014-12-19