Talande webb

Min tid som praktikant på Örebro Rättighetscenter är nu över. När jag ser tillbaka på denna höst är det svårt att greppa allt som jag lärt mig och fått vara med om. Kort sammanfattat har hösten här varit utmanande, lärorik och rolig.

Under praktiken har mina uppgifter bestått av att hålla i utbildningar och workshops, bistå i ärendehandläggningen samt att skriva blogginlägg och skapa underlag till hemsidan. För mig som läst kandidatprogrammet i offentlig förvaltning och som i mitt framtida yrkesliv kommer arbeta med att utreda och skapa underlag för att fatta rättssäkra beslut, har denna erfarenhet varit ytterst givande.

I början av praktiken visste jag inte så mycket om diskrimineringslagen, men efter fyra månaders nära umgänge har jag fördjupade kunskaper i hur lagen fungerar.

Om du anser det vara en självklarhet att människor ska få samma möjligheter i livet oberoende av hur en till exempel går, står, talar eller vad som sitter mellan benen, så tycker jag att du ska engagera dig i Örebro Rättighetscenter. Som praktikant kommer du lära dig massor och ha kompetenta handledare som sätter ett värde i att du finns.

Jag är tacksam att jag fick möjligheten att praktisera här och lämnar mina varmaste rekommendationer till denna praktikplats för framtida praktikanter!

Camilla praktiserade på Örebro Rättighetscenter 2015-08-31 – 2015-12-28 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *