Talande webb

Min praktik här på Örebro Rättighetscenter är nu över. Det har varit en höst fylld med nya kunskaper, utmaningar och erfarenheter!

Jag studerar vid masterprogrammet i mänskliga rättigheter, Göteborgs universitet. Som praktikant här har jag fått möjligheten att omsätta mina kunskaper om MR från teorin till praktiken. Inför mitt kommande yrkesliv har jag fått värdefulla erfarenheter om hur en kan arbeta för de mänskliga rättigheterna och mot diskriminering.

Under praktiken har jag fått hålla i utbildningar och workshops om diskriminering, diskrimineringslagen och normer. Genom dessa utbildningar har jag fått möjligheten att utveckla och förbättra mitt sätt att prata inför människor. Jag har fått bidra i arbetet med att utveckla och uppmärksamma verksamhetens arbete. Jag har även fått en inblick i det juridiska arbetet med diskrimineringsärenden genom att få delta under ärendehandläggning.

Praktiken här på Örebro Rättighetscenter har gett mig ny och fördjupad kunskap om diskriminering, diskrimineringslagen och normer. Mycket av den kunskap som jag fått går inte att läsa sig till i kursböcker, utan kommer endast genom att praktiskt få arbeta med diskrimineringsfrågor.

Som praktikant på Örebro Rättighetscenter får du en förstahandsinblick i arbetet mot diskriminering. Du kommer att få arbeta med hängivna handledare som värdesätter ditt arbete och känna dig som en del av arbetslaget.

Jag vill varmt rekommendera Örebro Rättighetscenter som praktikplats!

Josefin praktiserade på Örebro Rättighetscenter 2015-08-31 – 2015-12-23

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *