Talande webb

Jag är oerhört glad att jag har fått möjligheten att ha min praktik på Örebro Rättighetscenter.

Under min praktik här har jag fått hålla i utbildningar och workshops. Dessutom har jag fått en inblick i hur det juridiska arbetet på en antidiskrimineringsbyrå går till genom att sitta med på klientmöten. Jag har bland annat skrivit anmälningar till diskrimineringsombudsmannen och skolinspektionen, en erfarenhet som jag tror kommer vara till stor nytta i mitt framtida socionomyrke. Jag har dessutom fått möjligheten att skriva debattartiklar och blogginlägg vilket har utvecklat mitt skrivande ytterligare.

Att se hur Rättighetscenter samarbetar med olika organisationer och få en insyn i hur samverkan kan gå till har varit väldigt givande. Jag har fått möta representanter från andra organisationer som arbetar med MR, antidiskriminering samt normer och fått en fördjupad bild av föreningslivet i Örebro och i Sverige.

Det har varit spännande att få praktisera kring frågor som jag brinner för och att få verktyg till att arbeta kring normkritik och mänskliga rättigheter.

Jag har under terminen fått en fördjupad kunskap i diskrimineringslagen och därmed en inblick i vilka rättigheter och skyldigheter lagen medför. Jag är väldigt tacksam över att ha fått möjligheten att arbeta med dessa frågor.

Jag kan varmt rekommendera att ha praktik eller att vara volontär på Örebro Rättighetscenter.

Petra praktiserade på Örebro Rättighetscenter 2015-01-19 – 2015-06-05

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *