Talande webb

Jag har gjort praktik på Örebro Rättighetscenter som en del av det kandidatprogram i mänskliga rättigheter jag läser vid Lunds Universitet. Min praktik på Örebro Rättighetscenter motsvarade en termins heltidsstudier.

Under praktiken har jag fått möjlighet att vara med i alla verksamhetens delar. Jag har deltagit och själv fått hålla i utbildningar och filmvisningar som rör frågor om diskriminering, mänskliga rättigheter och normkritik. Jag har även fått möjlighet att arbeta mycket med att kommunicera mänskliga rättigheter vilket är något jag brinner för dels genom sociala medier men också genom evenemang och föreläsningar mot allmänhet. Under perioder har jag också fått värdefulla erfarenheter och kunskaper genom att delta i verksamhetens ärendehandläggning. Det här är kunskaper som jag inte kunnat få i skolbänken och som jag kommer att ha nytta av i mitt framtida yrkesval.

Örebro Rättighetscenter är en perfekt arbetsplats att göra praktik på. Det är en liten verksamhet men med stora ambitioner och många järn i elden.

Mina höga förväntningar på praktiken på Örebro Rättighetscenter har uppfyllts och jag kan varmt rekommendera den till framtida studenter.

Sara praktiserade på Örebro Rättighetscenter 2016-01-18 – 2016-06-03

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *