Örebro Rättighetscenter söker verksamhetsutvecklare!

Örebro Rättighetscenter är en ideell förening som driver en antidiskrimineringsbyrå. Byråns huvudsakliga ändamål är att verka för de mänskliga rättigheterna samt ett samhälle fritt från fördomar, diskriminering och förtryck. Vi arbetar utifrån diskrimineringslagstiftningen och har ett normkritiskt, intersektionellt perspektiv på frågor kring diskriminering och makt. Rättighetscenter erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning och stöd i frågor som rör diskriminering och likabehandling samt hjälper enskilda som utsatts för diskriminering att få upprättelse. Byrån arbetar också för att öka kunskapen kring diskriminering och alla människors lika värde genom utbildning och informationsinsatser samt arbetar aktivt för att skapa opinion kring diskriminering i medier och andra relevanta forum.

Praktisk information

Örebro Rättighetscenter arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsmetod och kommer därför inte att ta emot CV eller personliga brev. Rekryteringsprocessen börjar istället med ett ansökningsformulär som du hittar här: https://forms.gle/rMb4PiaBnmP2uHoc7

Örebro Rättighetscenter söker en verksamhetsutvecklare på minst 60 %.
Tillträde: omgående till 2019-12-31, Urval sker löpande.

Sista ansökningsdag är söndag 2019-06-02.

För frågor kring tjänsten eller rekryteringen kontakta info@rattighetscenter.se eller Juridiskt ansvarig Admela Tafro på 019-18 40 18

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten som verksamhetsutvecklare innebär ett ansvar att sprida Rättighetscenters verksamhet i Örebro län. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att hitta nya idéer, planera, utforma och utföra utbildningar/arrangemang i hela Örebro län. Då verksamheten är beroende av bidrag och att ständigt utvecklas kan ytterligare arbetsuppgifter tillkomma. Vi ser att du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och självständig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen som är relevant för arbetsuppgifterna
• Kunskap om diskriminering, mänskliga rättigheter och/eller normkritik
• Erfarenhet av att utbilda och leda grupper
• Mycket goda kunskaper i svenska
• Förmåga att arbeta självständigt

Det är meriterande om du också har:
• Erfarenhet av att arbeta i projekt
• Erfarenhet från idéburet arbete inom till exempel ideella föreningar, aktivism eller liknande
• Erfarenhet av samverkan med andra aktörer
• Förmåga att initiera och utveckla exempelvis projektidéer
• God samarbetsförmåga och är strukturerad

Ansök här!

Kontaktuppgifter

Namn: Admela Tafro, juridiskt ansvarig
E-post: admela.tafro@rattighetscenter.se
Telefonnummer: 019-18 40 18

Genom att skicka in ansökan samtycker du till att vi behandlar dina personuppgifter i rekryteringsarbetet. Uppgifterna sparas i 4 månader efter tjänstetillsättning enligt Diskrimineringslagen, efter detta raderas personuppgifterna permanent. Har du uppgifter du bedömer olämpliga att lämna ut, kontakta rekryteraren.