Möt vår nya tf verksamhetsansvarig Caroline!
 
Berätta om dig själv, vem är du?
Jag heter Caroline och är en glad och energisk, relativt nyinflyttad Örebroare. Jag kommer närmast från Stockholm där jag har jobbat i världens största ungdoms- och kvinnorättsrörelse KFUM (YWCA och YMCA) under många år. Jag är i grunden socialantropolog och har arbetat mycket med utbildning, verksamhetsutveckling, demokratiprojekt, ledarskap, globala målen och internationella partnerskap.
 
Vad gör du som verksamhetsansvarig?
Just nu som ny försöker jag ta in allt vi gör och lära mig av alla fantastiska i denna organisation! Men som tf. verksamhetsansvarig ska jag ansvara för att se till helheten på Örebro Rättighetscenter, dvs övergripande ansvar för den förebyggande verksamheten och de projekt som drivs inom ramen får vårt arbete. Föreläsningar, både interna och externa, utbildningar och arrangemang, påverkansarbete, samarbeten med massa olika aktörer, se till så vi får in medel för att arbeta för en mer rättvis värld, och att vi kommunicerar vår verksamhet utåt så alla vet vad vi gör och vill lära av oss. Allt detta ingår, bland annat, i vad jag gör och ska göra. Jag kanske inte själv gör allt rent praktiskt, men jag ska ha koll på det mesta och se helheten. Vi gör ju så himla mycket och alla kollegor gör ett toppenjobb, så det gäller att hänga med!
 
Varför intresserar mänskliga rättigheter dig?
Därför att de rör så många delar av en människas liv och de rör alla människors liv. Att alla ska ha möjlighet att leva fritt är så viktigt och det är mänskliga rättigheter både medel och mål för. I grund och botten handlar det om rättvisa och att arbeta för rättvisa på många och olika sätt. Att bli rättvist behandlad, att leva fritt från våld och kränkningar, men också ha möjlighet att påverka sitt liv och det samhälle du lever i. Det är lika viktigt för mig nu som när jag var liten. Då var det viktigt att alla fick prata i klassen och jag och min syster mätte så vi fick lika mycket saft i glasen, nu fokuserar jag mer på saker som att vara lika inför lagen och fritt få älska och vara den en vill, även om mängd saft i glas ibland också behöver diskuteras.
 
Vad är det bästa med ditt jobb?
Att vara med och bidra till att tillsammans med kollegor, styrelse och andra aktörer bidra till den värld vi vill se och leva i. Att se effekten av det arbete vi lägger ner och vara del av ett aktivt och kompetent civilsamhälle i Örebro som vill bidra till förändring, det ger mersmak. Och såklart kompetenta, vassa och roliga kollegor, volontärer och styrelse att kroka arm med i arbetet.
 
SYNTOLKNING: En bild på Caroline mot en gul bakgrundsvägg