Hej Frida!

Vad pluggar du?

Jag studerar femte terminen på Socionomprogrammet här i Örebro.

Varför ville du ha praktik på Rättighetscenter?

Eftersom jag brinner för mänskliga rättigheter och alltid har varit intresserad av juridik tänkte jag att Örebro Rättighetscenter hade varit en otroligt givande och intressant praktikplats för mig. Att få möjligheten att se alla verksamhetens delar var dessutom väldigt lockande.

Varför brinner du för mänskliga rättigheter?

Ända sedan ung ålder har jag haft en vilja att hjälpa människor och göra skillnad i samhället. Ju äldre jag blivit har jag dessutom insett att vissa människor är mer utsatta än andra. Mänskliga rättigheter är enligt mig det viktigaste vi har, men om alla inte får ta del av sina rättigheter faller hela meningen bakom dem.

Vilket är ditt drömjobb?

Att få arbeta med att hjälpa människor att ta tillvara sina rättigheter är därmed något som jag tycker är otroligt betydelsefullt. En dröm är att i framtiden få forska om social utsatthet och skriva kurslitteratur på området.