Vill du vara med och bidra till ett rättvist samhälle fritt från diskriminering?

Örebro Rättighetscenter är en religiöst och partipolitiskt obunden förening som driver en antidiskrimineringsbyrå. Vi arbetar för människors lika rättigheter och mot diskriminering. Föreningen har drivit verksamheten sedan starten 2006.

Just nu söker föreningen dig som vill vara med och föra Rättighetscenters arbete framåt.

Kanske har du suttit i flera olika styrelser och har massor av erfarenhet eller också ingen erfarenhet alls. Styrelsen hjälps åt att tillsammans med anställda driva arbetet med Örebros enda antidiskrimineringsbyrå framåt. Det vi behöver från dig är intresse och engagemang. 

Som styrelsemedlem förväntas du aktivt bidra på styrelsemöten som brukar äga rum ca 10 gånger om året. Vissa styrelseuppdrag innebär även att du förväntas delta under arbetsutskottsmöten inför varje styrelsemöte. Du kan också få andra uppdrag som ser lite olika ut. Styrelseuppdraget är ett spännande volontärt arbete där det finns stora möjligheter att sätta sig in i olika typer av arbete med mänskliga rättigheter och tillsammans påverka lokalt och nationellt antidiskrimineringsarbete.

Är du den vi söker eller har du kanske en vän som passar in på beskrivningen? Skicka din nominering genast eller senast 31 januari 2021 på valberedningen@rattighetscenter.se