Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 21/10/2020
9:00 - 12:00


Barn har rätt! – barn-rättighetskonferens för en mellanstadieklass!
Örebro Rättighetscenter tillsammans med Rädda barnen bjuder in mellanstadieelever till en kreativ och interaktiv förmiddag om barns rättigheter den 21 oktober kl 9:00 – ca 12:00. Konferensen är en del av Örebroveckan för mänskliga rättigheter.
För vem? Inbjudan gäller för en klass på mellanstadiet, och medföljande skolpersonal. Förmiddagen passar främst för er som vill komma igång med att prata om barns rättigheter, med utgångspunkt i orättvisa och barnkonventionen.
Det är först till kvarn som gäller. Förutsättningar för att delta är att det finns möjlighet till att vi tillsammans med berörd skolpersonal går igenom konferensen vid ett förberedande tillfälle. Vi kommer även ge inspiration och tips på hur ni kan arbeta vidare och vi ser gärna att det finns en ambition kring ett fortsatt arbete. Deltagarna kommer att erbjudas material att arbeta vidare med, riktad både till elever och skolpersonal.
Innehåll? Syftet är att deltagarna ska få reflektera kring orättvisa och vilka rättigheter de har samt känna till var de kan vända sig om de blir orättvist behandlade. Förmiddagen kommer innehålla diskussion och workshop med kreativa inslag. Temat är vad är rättvisa respektive orättvisa?
Deltagandet är kostnadsfritt.
Låter det intressant? Kontakta Malin Högberg, utbildningsansvarig med fokus på unga och skola, på Örebro Rättighetscenter – malin.hogberg@rattighetscenter.se
Vet du en klass eller skolpersonal på mellanstadiet som kan vara intresserade? Bjud in dem till evenemanget!
Kategorier: