Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 16/10/2019
18:00 - 19:30

Plats
ABF Örebro


För fjärde terminen i rad återkommer denna omåttligt populära studiecirkel. Den 16 oktober startar studiecirkel om normer, makt och diskriminering. Du är varmt välkommen! 

Diskrimineringslagen blir utgångspunkt när vi belyser diskrimineringsbegreppet och diskrimineringsgrunderna (etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, sexuell läggning och funktionsnedsättning). 

Studiecirkeln drivs framåt genom diskussioner och case-övningar där vi tillsammans funderar kring normer och makt i samhället och hur dessa kan leda till diskriminering och trakasserier. Vi reflekterar också över hur vi kan främja likabehandling i samhället och öka människors möjligheter till samma rättigheter.

Vid första träffen går vi igenom området på ett generellt plan och lyfter förväntningar på studiecirkeln. Utifrån deltagarnas önskemål och utifrån studiecirkelns syfte, skapas ett upplägg för kommande träffar. Studiecirkeln är ett tillfälle för dig som, i dialog med andra, vill lära dig mer om diskriminering, normer och makt. Du kommer även att få kunskap om var du kan vända dig om du eller någon i din närhet känner sig orättvist behandlad.

Välkommen till en studiecirkel som utmanar normer och väcker tankar, under ledning av Stina Odlingson, tf. utbildningsansvarig på Örebro Rättighetscenter! Stina har länge varit aktiv i kampen för mänskliga rättigheter och emot destruktiva normer. Hon har en gedigen erfarenhet av att leda grupper och skapa tänkvärda samtal och var den som ledde höstens uppskattade studiecirkel.

När? Onsdagar klockan 18.00-19.30, 5 träffar, med start 16 oktober
Var? ABFs lokaler
Kostnad? Studiecirkeln är kostnadsfri
Behov av särskilda anpassningar? Uppge detta i anmälan

Anmäl dig via ABFs hemsida! Det är först när du fått en bekräftelse på att du fått en plats som du säkrat din plats. Får du ingen sådan bekräftelse kan du ha hamnat på reservlistan.

Om du har frågor, känn dig fri att höra av dig via mail till stina.odlingson@rattighetscenter.se eller nina.noren@abf.se

Kategorier: