Örebro Rättighetscenter söker tf. verksamhetsansvarig!

Örebro Rättighetscenter är en ideell förening som driver en antidiskrimineringsbyrå. Byråns huvudsakliga ändamål är att verka för de mänskliga rättigheterna samt ett samhälle fritt från fördomar, diskriminering och förtryck. Vi arbetar utifrån diskrimineringslagstiftningen och har ett normkritiskt, intersektionellt perspektiv på frågor kring diskriminering och makt. Rättighetscenter erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning och stöd i frågor som rör diskriminering och likabehandling samt hjälper enskilda som utsatts för diskriminering att få upprättelse. Byrån arbetar också för att öka kunskapen kring diskriminering och alla människors lika värde genom utbildning och informationsinsatser samt arbetar aktivt för att skapa opinion kring diskriminering i medier och andra relevanta forum.

Praktisk information

Örebro Rättighetscenter arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsmetod och kommer därför inte att ta emot CV eller personliga brev. Rekryteringsprocessen börjar istället med ett ansökningsformulär som du hittar här: https://forms.gle/ZkPgT6Kj3q639gvQ7

Örebro Rättighetscenter söker en Tf. verksamhetsansvarig på heltid. Tjänsten är ett vikariat fr.o.m. 2019-08-01 till 2021-05-31

Sista ansökningsdag är söndag 2019-06-02.

För frågor kring tjänsten eller rekryteringen kontakta info@rattighetscenter.se eller Juridiskt ansvarig Admela Tafro på 019184018

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten som tf. verksamhetsansvarig innebär övergripande ansvar för verksamhets långsiktiga utveckling och därigenom att strategisk samverka med olika samarbetspartners. Du kommer att ansvara för ekonomi, opinionsbildning, volontärverksamhet, marknadsföring, hålla kontakt med media och på andra sätt sprida frågan kring diskriminering och mänskliga rättigheter. I arbetsuppgifterna ingår även planering, utformning och genomförande av föreläsningar, utbildningar och arrangemang. Då verksamheten är beroende av bidrag och ständigt utvecklas ansvarar du även för bidragsansökningar och rapporteringar. Du ska vara självständig, strukturerad och ha god samarbetsförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen som är relevant för arbetsuppgifterna
• Erfarenhet av ekonomi och budgetarbete
• Kunskap om diskriminering, mänskliga rättigheter och normkritik
• Erfarenhet av att utbilda och leda grupper
• Förmåga att arbeta självständigt
• Mycket goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du också har:
• Erfarenhet av att arbeta i projekt
• Erfarenhet av projektansökningar och rapporteringar
• Erfarenhet från idéburet arbete inom till exempel ideella föreningar, aktivism eller liknande
• Erfarenhet av samverkan med andra aktörer
• Förmåga att initiera och utveckla exempelvis projektidéer
• God samarbetsförmåga och är strukturerad

Urval sker löpande. Genom att skicka in ansökan samtycker du till att vi behandlar dina personuppgifter i rekryteringsarbetet. Uppgifterna sparas i 4 månader efter tjänstetillsättning enligt Diskrimineringslagen, efter detta raderas personuppgifterna permanent. Har du uppgifter du bedömer olämpliga att lämna ut, kontakta rekryteraren.

Ansök här!

Kontaktuppgifter

Namn: Admela Tafro
E-post: admela.tafro@rattighetscenter.se
Telefonnummer: 019-18 40 18