Örebro Rättighetscenter, Örebro tjejjour och RFSU Örebro bjuder in till en temakväll kring sexuella trakasserier.
Dag: 22 oktober
Tid: kl. 17.30
Plats: Ateljén, Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13, Örebro
 
17.30-18.30
Vad är sexuella trakasserier i juridisk mening? När blir ett skämt kränkande? Vilka rättigheter har man som utsatt? Örebro Rättighetscenter reder ut begreppen och informerar om diskrimineringslagens skydd mot sexuella trakasserier.
 
18.45-20.15
Hur kan vi motverka sexuella trakasserier? Vilken verklighet möter tjejer i dag? Vad säger tjejerna när de blir lyssnade på, anonymt och helt på sina egna villkor? Örebro tjejjour delar med sig av sina erfarenheter och de röster som jouren får ta del av
 
Därefter berättar representanter från RFSU Örebro, utifrån RFSU:s erfarenheter av sexualupplysning och ger exempel på konkreta metoder och verktyg för förebyggande arbete. Hur samtalar vi om ömsesidighet, gränser och samtycke? Föreläsningarna är kostnadsfria och öppna för allmänheten.
 
Vi bjuder på veganskt fika. För annan specialkost/allergier, mejla oss på mejladressen nedan.
 
För att alla ska kunna delta på samma villkor är det viktigt att vi alla tänker på att inte bära parfym och att om ni har pälsdjur se till att ni har på er rena kläder denna dag.
 
Hörslinga finns och lokalen är anpassad för exempelvis rullstol. Om du har några särskilda behov, hör gärna av dig till oss på info@rattighetscenter.se eller 019-18 40 17
 
Begränsat antal platser, först till kvarn!
 
Läs mer om Örebro rättighetscenter: www.rattighetscenter.se
Läs mer om Örebro tjejjour: www.orebrotjejjour.se
Läs mer om RFSU Örebro: www.rfsu.se/
 
Arrangemanget är en del av Mänskliga Rättighetsdagar i Örebro. Läs mer om dagarna och andra evenemang som pågär här: https://www.orebro.se/fordjupning/fordjupning/sa-arbetar-vi-med/manskliga-rattigheter/manskliga-rattighetsdagar/manskliga-rattighetsdagar-program-2018.html